<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-WTXVH5G height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

På bare seks timer havde Maja Steen, der driver Min Købmand i Nørgaard på Djursland, udsolgt af kødpakker fra Friland. Pakkerne satte hun til salg på Facebook, og nu håber hun, at konceptet kan blive fast hver måned, så de lokale kunder kan få frisk økologisk okse- og grisekød fra Friland leveret i pakker, der er lettere at håndtere. Købmanden har før haft succes med lignende kødpakker på konventionelt kød, som kunderne let kan bestille og afhente efter aftale.

- Jeg synes, at vi i min tid har oplevet god efterspørgsel på økologi, og det var grunden til, at jeg også ville forsøge at sælge kødpakker med Frilands produkter. Når vi har valgt sortimentet ud for kunden, så kender vi også prisen, der er vigtig for mange kunder. Selve håndteringen er også lettere for os, fordi vi har solgt varerne på forhold, og for kunderne er det en let måde at få produkterne på, siger Maja Steen, der er glad for opbakningen til kødpakkerne.

Det har givet mod på flere økologi-kampagner for købmanden, der også overvejer at sætte både økologisk kød og grøntsager sammen i en pakke, som kunderne kan bestille.

- Jeg er glad for, at vi kunne melde udsolgt så hurtigt. Nu starter vi i det små, og så må vi se, om vi kan skalere det op. Jeg håber, at vi kan gøre det til et koncept, hvor vi kan have en pakke af økologisk kød hver måned. Mange kunder gerne vil gøre indkøb lettere, og så snart kunden henter pakken, er det helt friskt, fordi vi har fået det direkte fra Friland gennem Dagrofa, siger Maja Steen.

Hos Friland er der lutter roser til den store indsats, som Maja Steen har lavet for at sætte mere fokus på de økologiske produkter fra Friland.

- Maja og mange andre i detailbutikkerne gør en kæmpestor indsats for at sætte mere fokus på økologisk kød. Vi oplever et fantastisk drive hos mange af vores samarbejdspartnere, og det er Majas historie også et flot bevis på, og det er et bevis på, at en koncentreret indsats også bliver belønnet af forbrugerne, siger Maria Bast, marketing manager i Friland.